Zwaarbevochten overwinning voor ODC in Utrecht

ODC heeft drie belangrijke punten behaald. In Utrecht wonnen de tricolores met 0 - 1 van Sporting’70 door een late treffer van Sjoerd van Lokven. Het was een belangrijke overwinning in een ontmoeting waarin de twee teams niet veel voor elkaar onderdeden. Na vier wedstrijden staat ODC nu met zeven punten op een gedeeld derde plaats.

Voor de verste uitwedstrijd van het seizoen moest ODC deze zondag afreizen naar Utrecht waar Sporting’70 de tegenstander was. Vooraf stonden de twee ploegen gelijk op de ranglijst met allebei vier punten uit drie wedstrijden. De beginfase van het duel was wat onrustig. Zowel ODC als Sporting’70 probeerde met kort combinatievoetbal het vijandelijke doel te bereiken. Maar vaak lukte dat niet omdat er altijd wel een been van een tegenstander tussen zat. De eerste goede kans was voor de Boxtelaren. In de 18e minuut speelde Anir Mairouche met de juiste snelheid Dirk van der Struijk aan maar die stuitte vervolgens op keeper Edde Jansen. Het spel golfde in die fase op en neer. De gastheren waren vaak dreigend maar tot echte grote kansen kwamen ze niet. Na een dik halfuur was het toch weer ODC dat een goede kans kreeg. Ayoub Omair bracht de bal vanaf links uitstekend voor het doel waarna Jop Broeren de lat raakte. Vlak voor rust leken de Utrechters op voorsprong te komen maar de man die scoorde stond buitenspel waardoor het feest niet doorging.

Sporting’70 drong na rust aan maar het was ODC dat de beste kansen kreeg. Sjoerd van Lokven kon in de 47e minuut zijn ploeg aan de leiding te brengen maar ook hij vond keeper Jansen op zijn weg. Ook de goed ingevallen Jay York kreeg een mogelijkheid maar zijn schot ging naast. In de 78e minuut kwamen de tricolores er opnieuw goed uit. Tijn Trommelen speelde daarbij invaller Nick van der Heijden vrij. Diens bekeken voorzet werd door captain Van Lokven knap voorbij keeper Jansen in het doel gekopt: 0 - 1. Acht minuten later speelde ODC het opnieuw goed uit. Matai Seebregts vond daarbij het net maar door zijn treffer ging een streep wegens buitenspel. In de absolute slotfase ging de Molenwijkploeg nog een keer door het oog van de naald. Een Utrechtse kopbal spatte op de lat uiteen maar landde vervolgens in de veilige handen van Merijn Verhoeven. Daardoor bleef het bij 0 - 1 een zwaarbevochten maar ook belangrijke overwinning voor het team van trainer Piet Drijvers.

Na vier wedstrijden heeft de jonge Boxtelse ploeg nu zeven punten en staat het daarmee knap op een gedeeld derde plaats. Volgende week zondag 20 oktober speelt ODC thuis tegen EVVC uit Vinkel. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart