Tricolores veel te sterk voor DEES

ODC heeft het tweede duel in de bekercompetitie met vijfdeklasser DEES als tegenstander met 4 - 0 gewonnen. Het krachtsverschil was veel groter dan de eindstand doet vermoeden. Met een beetje geluk hadden er meer doelpunten in gezeten voor de Molenwijkploeg. Jop Broeren en Anir Mairouche zorgden met allebei twee treffers, voor de Boxtelse doelpunten.

Na een wat te groot uitgevallen nederlaag vorige week tegen Wilhelmina Boys, kreeg ODC in de tweede bekerwedstrijd DEES uit Wintelre op bezoek. Voor de ploeg van trainer Piet Drijvers is de bekercompetitie eigenlijk nog steeds onderdeel van de voorbereiding. Net als vorige week begon een aantal vaste basiskrachten daarom op de bank. Het publiek zag ODC fel van start gaan en na twee minuten al op voorsprong komen. Tijn Trommelen passeerde op links zijn directe tegenstander waarna Jop Broeren de afgemeten voorzet knap binnenknikte: 1 - 0. Binnen het kwartier werd de voorsprong verdubbeld. De vooraf als speler van het jaar gehuldigde Anir Mairouche werd binnen de 16 gehaakt en de bal ging vervolgens op de stip. Mairouche nam zelf de verantwoordelijkheid en gaf de keeper geen enkele kans: 2 - 0. Het was inmiddels wel duidelijk geworden dat het krachtsverschil tussen de twee teams enorm was. ODC kreeg in het vervolg van het eerste bedrijf kans op kans maar steeds was de laatste pass net niet goed of werd er voor een te moeilijke oplossing gekozen. Daardoor was het bij rust slechts 2 - 0.

Na de thee veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. DEES probeerde om de ruimtes klein te houden om zo ODC het voetbal onmogelijk te maken. Daar slaagde de vijfdeklasser maar ten dele in. Want in de 62e minuut viel de derde Boxtelse treffer. De onvermoeibare Mairouche zette een aanval op die hij uiteindelijk zelf via de kluts in de rebound afrondde: 3 - 0. Bijna zorgde invaller Jay York voor de volgende treffer maar zijn kopbal - na een voorzet van de eveneens ingevallen Stijn Pijnenburg - ging net naast. De vierde treffer viel in de 75e minuut alsnog. Na een voorzet van Yassin Kissami schoot Broeren zijn tweede treffer van de middag binnen (4 - 0). ODC bleef daarna de bal rond spelen op zoek naar meer goals. Het dichtst daarbij nog was Teun Timmermans die tien minuten voor tijd de lat raakte na een hoekschop. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en bleef het bij 4 - 0.

Volgende week zondag 15 september speelt ODC de laatste bekerwedstrijd. Het Eindhovense Nieuw Woensel komt dan op bezoek in Boxtel. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart