ODC speelt gelijk tegen Margriet

ODC heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Margriet. Voor rust waren de tricolores de betere ploeg en dat resulteerde in een treffer van Jop Broeren. Na rust kwamen de gasten uit Oss op gelijke hoogte waardoor er uiteindelijk 1 - 1 op het scorebord stond. ODC staat na drie wedstrijden op een gedeeld zesde plaats met 4 punten uit 3 wedstrijden.

ODC en Margriet troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2021/2022. De Ossenaren gingen toen in de beide duels met de overwinning aan de haal. Het team van trainer Piet Drijvers wilde niets liever dan de drie punten deze keer in Boxtel houden. De thuisploeg ging goed van start en was een paar keer gevaarlijk via Tijn Trommelen die vanaf links de bal goed voor het doel bracht. Zijn medespelers wisten er toen nog niet van te profiteren. Er kwamen meer kansen. Just van Wijk stuitte in de 20e minuut op keeper Jurre van den Akker na een goed opgezette aanval. In de 23e minuut was het raak. Trommelen bracht de bal weer voor doel, Ayoub Omair kon er net niet bij maar de meegelopen Jop Broeren kon dat wel: 1 - 0. Na een foutje in de Boxtelse defensie voorkwam ODC-doelman Merijn Verhoeven na een halfuur spelen met een puike redding de gelijkmaker.

Na de pauze kwamen de gasten beter in de wedstrijd, mede door een aantal wissels. Het spel speelde zich steeds meer op de Boxtelse helft af en ODC moest het vooral hebben van uitbraken in de omschakeling. In de 56e minuut kwamen de gasten langszij. Margriet-aanvaller Samuel Eleonora speelde zich knap vrij en stelde Koen Brocks in staat om de gelijkmaker te fabriceren: 1 - 1. Even later had Valentijn Smits de 1 - 2 op zijn schoen maar met een katachtige reactie voorkwam Verhoeven erger. ODC kwam er spaarzaam uit maar daarbij was het wel steeds gevaarlijk. Zo kwam Van Wijk in de 66e minuut een keer goed door maar stuitte hij op de Osse keeper. In de 75e minuut had ODC pech toen Broeren op rechts goed doorzette en zijn inzet via een tegenstander op de lat zag belanden. De terugstuitende bal kon vervolgens door Trommelen net niet goed worden verwerkt. In de slotfase kreeg ook Margriet nog een paar goede kansen. Verhoeven en Anir Mairouche wisten in de 80e minuut met vereende krachten een treffer van Eleonora te voorkomen vanuit een snelle tegenstoot. En vijf minuten later mazzelde de Boxtelse ploeg toen Brocks namens Margriet de lat raakte. Uiteindelijk bleef het bij 1 - 1, een uitslag waarmee de Boxtelse supporters gezien het wedstrijdverloop konden leven.

In de nog prille competitie staat ODC nu met vier andere clubs op een gedeeld zesde plaats met vier punten uit drie wedstrijden. Volgende week zondag 13 oktober gaan de tricolores in Utrecht op bezoek bij Sporting’70. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart