ODC opzij gezet door Berghem Sport

ODC is in de nieuwe competitie tegen de eerste nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Berghem Sport stonden de tricolores al binnen een kwartier met 2 - 0 achter. Die tegenslag kwam de Boxtelse ploeg niet meer te boven waardoor die stand uiteindelijk ook de eindstand werd.

Na een goede overwinning in het eerste duel tegen Haarsteeg, ging de ploeg van trainer Piet Drijvers deze zondag op bezoek bij Berghem Sport. Dit team kwam vorig jaar nog uit in de tweede klasse en had het openingsduel ruim gewonnen. ODC begon slecht aan het duel en kreeg in de tweede minuut al een penalty tegen toen een aanvaller van Berghem Sport naar de grond ging. Mats van den Broek faalde vervolgens niet vanaf de stip: 1 - 0. De tricolores kregen vijf minuten later een goede mogelijkheid om langszij te komen. Dirk van der Struijk bereikte met een lange bal Stijn Pijnenburg die de bal voor het doel bracht. Er was echter niemand van zijn medespelers meegelopen waardoor de aanval op niets uitliep. Berghem Sport profiteerde in de 15e minuut van een onoplettendheid in de Boxtelse defensie. Een voorzet vanaf rechts kon daardoor door Jur van Veldhoven van dichtbij worden ingekopt: 2 - 0. ODC probeerde wat terug te doen maar te veel spelers zaten niet in de wedstrijd. Het spel was vaak te slordig en veel tweede ballen werden veroverd door de met veel inzet spelende thuisploeg. In de 38e minuut leek Anir Mairouche toch de aansluitingstreffer te scoren maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. ODC had vlak daarna geluk dat Matai Seebregts met een spectaculaire redding op de doellijn een derde tegentreffer wist te voorkomen. Pech had daarentegen Stijn Pijnenburg die op slag van rust het veld moest verlaten met een zware blessure. Laten we hopen op een spoedig herstel voor hem.

Na de pauze had ODC het meeste balbezit en zag het publiek enkele goede Boxtelse aanvallen. Maar vaak ging het in de eindfase mis omdat de tegenstander net iets feller was. Tien minuten voor tijd kreeg de Molenwijkploeg een vrije trap te nemen op de rand van de zestien. Van der Struijk schoot de bal uitstekend in maar ook de redding van keeper Joep Hoefnagels mocht er zijn. Een paar minuten later greep de Berghemse goalie opnieuw goed in, dit keer na een inzet van invaller Jay York. In de slotfase had de thuisploeg nog voor een derde keer kunnen scoren maar ODC-doelman Merijn Verhoeven voorkwam dat. Daardoor bleef het uiteindelijk bij 2 - 0.

Volgende week zondag 6 oktober speelt ODC de derde competitiewedstrijd. Op sportpark Molenwijk komt dan Margriet op bezoek. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart