ODC ook voor Nieuw Woensel veel te sterk

Evenals vorige week tegen DEES, was ODC op eigen terrein veel te sterk voor de tegenstander. Een week voor de aanvang van de competitie werd de bekerwedstrijd tegen Nieuw Woensel eenvoudig met 8 - 2 gewonnen. Ayoub Omair (3x), Sjoerd van Lokven (2x), Teun Timmermans, Tijn Trommelen en Stijn Pijnenburg waren de Boxtelse doelpuntenmakers.

Voor ODC stond er in de laatste bekerwedstrijd eigenlijk niks meer op het spel. Door de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Wilhelmina Boys waren de tricolores eigenlijk zo goed als uitgeschakeld voor de poulewinst. Ook voor tegenstander Nieuw Woensel (uitkomend in de 4e klasse) stond er niks meer op het spel. De bezoekers uit Eindhoven hadden weinig in te brengen maar kregen wel de eerste de beste kans in de wedstrijd. Door goed optreden van keeper Merijn Verhoeven bleef de schade echter beperkt. Daarna was het enkel ODC dat de klok sloeg. In de tweede minuut bereikte een verre ingooi van Dirk van der Struijk de mee opgekomen Teun Timmermans die de bal met het hoofd tegen de touwen werkte: 1 - 0. Al snel volgde de tweede treffer. Nadat Jop Broeren binnen de zestien was gevloerd, mocht Ayoub Omair vanaf elf meter uithalen: 2 - 0. Bijna was het 3- 0 toen Van der Struijk de lat raakte. Het bleek uitstel van executie want nog binnen het kwartier viel de derde treffer toen Omair een voorzet vanaf links binnenkopte. Het krachtsverschil was erg groot en de tricolores kregen de ene kans na de andere op nog meer goals. In de 28e minuut was het opnieuw raak en weer via Omair (4 – 0).

Vlak na rust viel de 5 – 0 toen een door Omair en Van der Struijk opgezette aanval door captain Sjoerd van Lokven werd afgerond. Daarna liet de Boxtelse ploeg de teugels wat vieren. Het gaf de gasten de gelegenheid om in de 66e minuut tegen te scoren via Luay Azarfane (5 - 1). Daarna pakte de Boxtelse ploeg de draad weer op en maakten Tijn Trommelen en Van Lokven er respectievelijk 6 - 1 en 7 - 1 van. Eén minuut voor tijd konden de gasten door een onoplettendheid in de ODC-defensie nog voor een tweede keer scoren (7 - 2). Maar het laatste woord had Stijn Pijnenburg die in de blessuretijd de bal prachtig in de kruising krulde en daarmee de 8 - 2 eindstand op het scorebord zette.

Volgende week start voor ODC de competitie. Of de tricolores daar klaar voor zijn zal nog moeten blijken. Daarvoor waren de afgelopen twee wedstrijden tegen een vijfde- en een vierdeklasser geen graadmeter. De Boxtelse promovendus begint aanstaande zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen Haarsteeg. Op sportpark Molenwijk wordt om 14.00 uur afgetrapt.