ODC komt tekort tegen EVVC

ODC heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. De jeugdige ploeg van trainer Piet Drijvers moest zijn meerdere erkennen in EVVC dat met 2 - 3 won. Tijn Trommelen bracht de tricolores nog wel aan de leiding maar de ploeg uit Vinkel draaide het nog voor de pauze om. Nadat de gasten op 1 - 3 waren gekomen, bracht Jop Broeren vlak voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. Maar de tijd bleek voor de Boxtelaren te kort om nog een resultaat te kunnen boeken.

De laatste keer dat ODC en EVVC elkaar in competitieverband troffen, was in de tweede klasse in het seizoen 2015/2016. De tricolores wonnen destijds thuis met 4 - 2 terwijl de wedstrijd in Vinkel in 2 - 2 eindigde. In de huidige jaargang stonden de teams na 4 wedstrijden gelijk met allebei 7 punten.

ODC kwam als beste uit de startblokken. In de 12e minuut leverde dat de openingstreffer op. Anir Mairouche speelde Tijn Trommelen aan die een man passeerde en de bal vervolgens prachtig in de kruising krulde: 1 - 0. Vlak daarna had Sjoerd van Lokven de voorsprong kunnen verdubbelen maar hij was te nonchalant in de afronding nadat de keeper de bal had gelost. De gasten lieten het er niet bij zitten en maakten het ODC in het vervolg van het eerste bedrijf erg moeilijk. In de 21e minuut viel de gelijkmaker toen de bal bij de tweede paal werd ingekopt door Guus van der Rijt en via-via in het doel verdween: 1 - 1. De geroutineerde ploeg uit Vinkel kwam in de 31e minuut na een knap uitgespeelde aanval op voorsprong. Het was Rob van Dijk die het net vond (1 - 2). Na deze treffer sloop bij ODC de energie een beetje uit de ploeg. De tricolores hadden duidelijk moeite met het energieke, technisch goed verzorgde spel van de tegenstander.

Vlak na de pauze misten de gasten de uitgelezen mogelijkheid om de score verder op te voeren nadat een voorzet vanaf links door Van der Rijt werd gemist. ODC probeerde vervolgens wel weer om de gelijkmaker te forceren maar te veel spelers hadden hun dag niet. In het laatste kwartier bracht trainer Drijvers met JO19-speler Sander Swinkels een extra spits en werd centrale verdediger Teun Timmermans naar voren gedirigeerd. De Molenwijkploeg werd daarmee iets dreigender. Maar het ging vervolgens fout aan de andere kant. In de 82e minuut ging een Vinkelse spits binnen de beruchte lijnen naar de grond na een botsing met keeper Merijn Verhoeven. De bal ging op de stip en via Gerwin van den Boom werd het 1 – 3. In de absolute slotfase werd het toch nog spannend toen Trommelen er op links vandoor ging en Jop Broeren bekwaam afrondde: 2 – 3. Verder dan dat kwam ODC uiteindelijk niet waardoor de eerste thuisnederlaag van het seizoen moest worden geïncasseerd.

Na de verliespartij staat ODC nu op een gedeeld zevende plaats met 7 punten uit 5 wedstrijden. Het staat allemaal nog dicht bij elkaar op de ranglijst want de achterstand op de drie koplopers (Berghem Sport, EVVC en Haarsteeg) is slechts drie punten.

Volgende week staat er voor ODC geen wedstrijd op het programma. Het eerstvolgende duel wordt gespeeld op zondag 3 november als de tricolores op bezoek gaan bij Den Dungen. De aftrap is om 14.30 uur.

Auteur: Sjef Engelbart