Laatste competitiewedstrijd voortijdig beëindigd door vuurwerk

ODC had moeite om zichzelf op te laden voor het laatste competitieduel van het seizoen. Omdat er niks meer op het spel stond, waren de kampioenen minder scherp. Tegenstander DVG was dat wel. Daardoor keken de tricolores in Liempde vlak voor tijd tegen een 2 - 1 achterstand aan. Zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd werd de wedstrijd echter voortijdig beëindigd vanwege vuurwerkoverlast. Als het aan de beide trainers ligt, kan 2 - 1 als eindstand worden genoteerd maar het is de vraag wat de KNVB gaat besluiten. Teun Timmermans maakte overigens het enige Boxtelse doelpunt.

Voor zowel ODC als voor DVG stond er in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen niks meer op het spel. De tricolores werden vier weken geleden al kampioen en de ploeg uit Liempde was verzekerd van de tweede plek en dus van deelname aan de nacompetitie om promotie. Desondanks leek het er op dat DVG er meer op gebrand was om de derby te winnen dan ODC. Het werd een wedstrijd van veel fysieke duels en dat is het soort voetbal dat ODC minder ligt dan de thuisploeg. De eerste kans was echter voor de ploeg van trainer Piet Drijvers. In de 15e minuut kopte Jop Broeren een voorzet van Tijn Trommelen buiten het bereik van de keeper op de paal. Een minuut later viel de treffer aan de andere kant. Na een corner ontstond er een scrimmage in de Boxtelse zestien waarbij Jurre Traa de bal namens DVG in het doel schoot: 1 - 0. ODC probeerde vervolgens om met combinatievoetbal van achteruit de gelijkmaker af te dwingen. Maar de meeste spelers van de Boxtelse ploeg hadden hun dag niet. Toch leek vlak voor rust de gelijkmaker te vallen. Ayoub Omair passeerde de keeper waarna Anir Mairouche kon scoren. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Direct na de pauze had ODC geluk toen een schot van een DVG-speler op de lat uiteen spatte. Het bleek uitstel van executie want in de 57e minuut kopte Jurre van Vechel namens de gastheren de 2 - 0 binnen na een voorzet vanaf rechts. Bij de Boxtelaren lukte nog steeds maar weinig. Pech was er toen Broeren na 65 minuten opnieuw het aluminium trof, dit keer was het de lat. Pas in de 74e minuut viel de aansluitingstreffer. Het was Teun Timmermans die een corner van Broeren tegen het net kopte (2 - 1). ODC zette nog een keer aan voor de gelijkmaker maar pogingen van Sjoerd van Lokven en Dirk van der Struijk misten het doel. Zes minuten voor tijd werd de wedstrijd ontsierd door onbekenden die voor de tweede keer vuurwerk langs het veld afstaken. De scheidsrechter besloot daarom de wedstrijd voortijdig te beëindigen. Hoe één en ander verder afgehandeld gaat worden, is nog onbekend. Als het aan de beide trainers ligt, kan 2 - 1 als eindstand worden genoteerd.

Wat er ook besloten gaat worden, het seizoen 2023/2024 zal voor ODC de geschiedenis in gaan als een bijzonder succesvol seizoen waarin dik verdiend het kampioenschap werd behaald. Na de zomerstop mogen de tricolores laten zien wat ze waard zijn in de derde klasse.

Auteur: Sjef Engelbart