G-Voetballer Bart Houter neemt afscheid na 31 jaar ODC

G-VOETBALLER BART HOUTER NEEMT AFSCHEID NA 31 JAAR ODC

Na 31 jaar, een slordige 600 wedstrijden en tienduizenden gereden kilometers speelde Bart Houter (52) dinsdag 28 mei zijn laatste wedstrijd. De voetballer van het g-team deed dat in stijl. Hij scoorde de 2-3 in de jaarlijkse wedstrijd tegen de veteranen, die eindigde in een 5-5 gelijkspel.

De traditionele partij tussen de afdeling g-voetbal en de veteranen was dit jaar doelpuntrijk. Waar het in de geschiedenis nog nooit gebeurde dat de veteranen de winst naar zich toe trokken, zaten de mannen er dit jaar dichtbij.

Onder meer Bart wist dit te voorkomen met een fraai doelpunt. “Ik schoot hem linksonder in de hoek”, vertelde hij na afloop van de titanenstrijd, die voor hem een beetje raar voelde. ,,Het is wennen dat ik mijn laatste wedstrijd speelde. Ik vind het wel jammer dat ik stop, maar kom zeker nog een keer kijken.”

Door de begeleiders en spelers van zijn team werd Bart in het zonnetje gezet met een mooi afscheidscadeau. Wat dat was? Een foto, natuurlijk in ODC-tenue. En een welgemeend ‘Bartje bedankt!’.

Over de wedstrijd was de ervaren verdediger én spits kort: “Die kon beter. Maar ik heb wel gescoord, dat voelt lekker.”

Op de foto zien we Bart aan de bal, tijdens een van zijn aanvallende acties.
De ODC’er wist tijdens zijn afscheidswedstrijd te scoren’.



IMG 0267

Auteur: Linda van de Wiel