Dikverdiende overwinning bij competitiestart

ODC is de nieuwe competitie uitstekend van start gegaan. De jonge ploeg van trainer Piet Drijvers versloeg Haarsteeg met 2 - 1 door twee treffers van Jop Broeren. Cruciaal in het duel was een tweede gele kaart voor een speler van de bezoekers vlak voor de pauze. Mede daardoor was ODC na rust oppermachtig. Het enige wat de tricolores zichzelf konden verwijten, is dat er niet meer kansen werden benut. Hierdoor bleef het tot het einde toe spannend.

Als nieuwkomer in de derde klasse begon ODC de competitie thuis tegen het op papier sterke Haarsteeg, vorig jaar nog als tweede geëindigd in de derde klasse. Bij de thuisploeg was iedereen fit waardoor trainer Drijvers keuzes moest maken in welke elf er van start zouden gaan en wie er als ‘finisher’ het veld in zouden komen. Haarsteeg was al direct gevaarlijk met een snelle uitval over rechts maar gelukkig voor het thuispubliek voorkwam Dirk van der Struijk dat zijn directe tegenstander de voorzet binnen kon tikken. Meteen daarna namen de gastheren het initiatief. In de vierde minuut zette captain Sjoerd van Lokven met een slim balletje Jop Broeren vrij voor de keeper. De jonge buitenspeler bleef goed kijken en schoof de bal langs keeper Wout van Balen in de korte hoek: 1 - 0. Lang kon de Molenwijkploeg niet van de voorsprong genieten. In de negende minuut snelde Miska Hol namens de gasten door de Boxtelse zestien. Keeper Merijn Verhoeven dook op de bal waarna Hol struikelde en de scheidsrechter naar de stip wees. Koen Sleutjes faalde niet vanaf elf meter: 1 - 1. ODC had het daarna even moeilijk bij enkele snelle uitbraken van de bezoekers maar gelukkig liep dat steeds goed af. Halverwege het eerste bedrijf trok de thuisploeg de wedstrijd weer wat meer na zich toe. Op basis van goed combinatievoetbal werden diverse kansen gecreëerd. Zo maakten Van Lokven en Tijn Trommelen het keeper Van Balen een paar keer lastig na goed uitgespeelde aanvallen. Vlak voor rust kreeg Haarsteeg-speler Bjorn van de Wildenberg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Stijn Pijnenburg. Vanaf dat moment was het elf tegen tien in Boxtels voordeel. Bijna profiteerde ODC daar al voor de pauze van toen een vrije trap van Pijnenburg de lat raakte.

Meteen na de pauze kreeg diezelfde Pijnenburg opnieuw de gelegenheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij deed alles goed maar in een ultieme poging wist keeper Van Balen toch nog de treffer te voorkomen. De tricolores waren vervolgens oppermachtig en kregen kans op kans maar steeds ging de bal er net niet in. Van Lokven had een paar keer pech in kansrijke positie en een schot van Broeren raakte de paal. Een kwartier voor tijd voerde trainer Drijvers de druk nog verder op door twee aanvallers in te brengen voor een aanvaller en een verdediger. Het leidde uiteindelijk in de 84e minuut tot de verdiende Boxtelse voorsprong. Invaller Jay York was daarbij belangrijk. Zijn voorzet vanaf links werd door Broeren van dichtbij vakkundig tegen de touwen geschoten: 2 - 1. ODC verzuimde daarna om de wedstrijd definitief in het slot te gooien waardoor het tot het einde toe spannend bleef. Na ruim tien minuten blessuretijd floot de scheidsrechter eindelijk af en bleven de drie punten in Boxtel.

De Boxtelse supporters kunnen terugkijken op een prima terugkeer van hun ploeg in de derde klasse. Het team liet bij vlagen uitstekend voetbal zien. De wedstrijd liet ook de toegevoegde waarde van een kwalitatief brede selectie zien. Niet alleen de elf die startten waren belangrijk, ook de inbreng van invallers was bepalend. Het is na deze overwinning zaak om met beide benen op de grond te blijven staan. Volgende week zondag 29 september staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. De tricolores gaan dan op bezoek bij Berghem Sport, dat vorige seizoen nog in de tweede klasse uitkwam. De aftrap is om half drie.

Auteur: Sjef Engelbart